Çilekli Ve Kremalı Krep Yaprakları
Çilekli Ve Kremalı Krep Yaprakları Tarifi İçin malzemeler
Krep hamuru için:
- 2 su kadehi un
- 2 su kadehi süt
- 1 yumurta
- 2 çorba kaşığı toz şeker
- 15 gr tereyağı
Krema için:
- 1 su kadehi labne peyniri
- Yarım su kadehi çırpılmış kremşanti
- 2 çorba kaşığı pudra şeker
- 200 gr çilek
- 3 çorba kaşığı hazır çikolata sosu
Çilekli Ve Kremalı Krep Yaprakları Nasıl Yapılır?
- Un, 2 çorba kaşığı şeker, yumurta, süt ve 15 gr eritilmiş ılık tereyağını çukur bir kapta muntazam bir hamur elde edinceye kadar çırpın. Kabın üzerini örtüp 30 dakika bekletin.
- Tereyağı ile 18 cm ’lik teflon tavayı hafifçe yağlayın. 1 kepçe kadar krep hamuru döküp bir tarafı kızarıncaya kadar pişirin.
- Spatula ile ters çevirip öteki tarafını pişirin. Malzeme bitene kadar krepleri aynı biçimde hazırlayın. Krepleri ortadan ikiye kesin.
- Kremşanti, labne peyniri ve pudra şekerini bir kapta çırpın. Çilekleri dilimleyin. Kremayı ılık kreplerin üzerine kalın bir kat halinde sürüp çilekleri serpiştirin.
- Kreplerin iki kenarını içe doğru kıvırıp üst üste katlayın. Üzerine çikolata sosu dolaştırıp servis yapın.
- Çilekli ve kremalı krepleri, kakaolu dondurma ile beraber servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Çilekli ve Kremalı Krep Yapraklarının Püf Noktaları Nelerdir?
- Malzemeleri karıştırdıktan sonra mikser ile çırpın. Bu sayede topaklanma yaradılışını önleyebilirsiniz.
- Krep hamurunun kıvamı koyu olduysa, azar azar süt ilave edebilirsiniz.
- Hazır sos yerine, konut üretimi çikolata sosunu seçim edebilirsiniz.
- İç harcını tatlandırmak için minik şekerlemelerden yararlanabilirsiniz.
1 Porsiyon Çilekli ve Kremalı Krep Kaç Kalori?
- Çilekli ve kremalı krep yapraklarının bir porsiyonu, takribî 130 kaloridir. Şeker kıymeti yüksektir.
Bir Yorum Bırak