Çilekli Tart Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 250 gr margarin
- 2 yumurta
- 1 kahve fincanı süt
- 1 su kadehi toz şeker
- 2 su kadehi un
- Yarım çay kaşığı karbonat
- 1 koli vanilya
Krema için
- 2 su kadehi süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yumurta
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 koli vanilya
- 1 tatlı kaşığı margarin
Üzeri için
- 300 gr çilek
- Yarım çay kadehi file Antep fıstığı
- Nane yaprağı
Çilekli Tart Nasıl Yapılır?
- Pratik tart tarifleri arasında iyi bir tercih. Margarini eritin. Şeker ve süt ilave edip mikserle karıştırın. Yumurtaları ekleyin.
- Unu ve karbonatı harmanlayıp azar azar ilave edin. 28 cm çapında ters çevrildiğinde ortası çukur olan tart kalıbını yağlayıp hamuru içine dökün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Tart tabanı soğurken kremayı hazırlayın. Süt, un, şeker, yumurta ve vanilyayı bir tencerede karıştırıp orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
- Ocaktan almadan 2 dakika evvel margarini ilave edip karıştırın. Soğuyan tart tabanını kalıptan çıkartın. Ortadaki boşluğa kremayı doldurun.
- Çilekleri saplarından ayırıp uzunlamasına dilimleyin ve tartın üzerine dizin. Çileklerin üzerine Antep fıstığı serpiştirin ve nane yapraklarıyla süsleyin.
- Pratik çilekli tartın üst kısmını konut üretimi çikolata sosu ile tatlandırabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Çilekli Tart Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Tart imalinde dikkat edilmesi gereken ilk nokta, malzemelerin soğuk olmasıdır. Tarife başlamadan evvel malzemeleri dolapta bekletin.
- Hamuru hazırladıktan sonra tortu oluşmaması için, bir defa mikserden geçirin.
- Vaktiniz varsa, hamurun üzerini streçle örtün ve 15 dakika bekletin.
- Tartın çıtır olması ve kırılmaması için kesinlikle tart kalıbı kullanın.
- Pişen hamuru kalıptan çıkarmadan evvel soğumasını bekleyin. Aksi takdirde tart parçalamaya başlayacaktır.
- Çileklerin daha parlak görünmesi için, meyveli tart jölesi ve sulandırılmış çilek reçeli dökebilirsiniz.
1 Porsiyon Çilekli Tart Kaç Kaloridir?
Çilekli tartın bir porsiyonu, takribî 260 kaloridir. İçeriğinde şeker ve karbonhidrat bulunduğundan, miktarlı bir biçimde harcanması önerilir. Seçenek olarak havuçlu kabaklı tart tarifini anekdotlarınız arasına ilave edebilirsiniz.
Özel günlerin bırakılmazı haline gelen tart tarifleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, şeker yerine natürel meyvelerle hazırlanan şeftalili turta tarifine göz atabilirsiniz.