Malzemeler
Üzeri için
Süslemek için
Hafif tatlı tarifleri arasında ilk akla gelenlerden. Krema, vanilya ve şekeri sos tenceresinde kaynamaya vazgeçin. Toz jelatinin üzerine, nemlendirecek kadar soğuk ilave edin. Krema kaynamaya başlayınca ocaktan alıp jelatini ilave edin ve eriyinceye kadar karıştırın. Geniş ve pak bir kaseye alıp oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin.
Yoğurdu kremaya ilave edip iyice karıştırın. Karışımı kadehlerin yarısını geçecek kadar paylaştırın. Buzdolabına alarak donuncaya kadar bekletin.
Şeker ve çilek püresini ısıtın. Jelatinin üzerine soğuk su dökün. Yumuşayan jelatini sıcak püreye ilave edip karıştırın. Soğumaya vazgeçin. Soğuyunca panna cotta ’ların üzerine paylaştırın ve tekerrür donuncaya kadar buzdolabında bekletin. Rendelenmiş Çikolata, nane yaprağı ve çileklerle süsleyerek servis yapın.