Kek için
Dolgusu için
Üzeri için
Lezzet pasta tarifleri arasında en fazla sevilenlerden biri. Derin bir kabın içinde yumurtalarla toz şekeri iyice çırpın. Üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip çırpmaya devam edin. Dikdörtgen fırın tepsisine yağlı kağıt serip hazırladığınız karışımı dökün. Evvelden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Tepsiyi fırından alıp soğumaya vazgeçin.
Bitter çikolataları benmari usulü eritin. Derin bir kaba alıp, üzerine kremayı ilave edip kaşıkla iyice eriterek karıştırın. Buzdolabına alarak soğutun. Daha sonra mikser desteğiyle sert bir kıvama gelinceye kadar çırpın.
Kremşantiyi 1.5 su kadehi süt ile çırparak buzdolabına alın. Kekin sert kenarlarını bıçakla kesip ayırın. 6-7 cm ’lik uzun şeritler kesin. Her şeridin üzerini şekerli su ile nemlendirin. Evvel çikolatalı kremayı sürün. Kenarlarına sürmek için 2-3 çorba kaşığı kadar ayırın. Daha sonra kremşantiyi sürün.
Tüm şeritleri hazırladıktan sonra evvel birinci şeridi kendi çevresinde döndürerek rulo yapın. İkinci şeridi rulonun çevresine sarın. Tüm şeritler bitinceye kadar sarma operasyonuna devam edin. Üzerine kalan kremşantiyi sürün. Kenarlarına da kalan çikolatalı kremayı sürün.
Kremayı kaynamayacak biçimde ısıtın. Bitter çikolatayı ilave edip karıştırın. Soğutup pastanın üzerine ve kenarlarına sürün. Rendelenmiş beyaz çikolatayı pastanın yanlarına ve üzerine serpiştirin. Nane yaprakları ve dağçilekleriyle süsleyip servis yapın.