Çikolatalı Kestaneli Vegan Mousse
Çikolatalı Kestaneli Vegan Mousse Tarifi İçin malzemeler
- 1 konserve Hindistan cevizi sütü
- 70 g 1 minik kare koliye denk bitter çikolata, daha az şekerli olması için % 85 kakao oranında çikolata seçim ettim
- 35 adet pişmiş ve ceddilmiş kestane
- 1 su kadehi su
- 4 büyük boy yumuşak hurma
Çikolatalı Kestaneli Vegan Mousse Nasıl Yapılır?
Çikolatalı kestaneli vegan mousse tarifini dilerseniz pasta ve tartlarda dolgu kreması olarak da kullanabilirsiniz.
- Hindistan cevizi sütünün yarısını minik bir tencere ya da cezvede bir taşım kaynatın, ateşi kapatın. Minik parçalar halinde kestiğiniz çikolatayı içine ilave edin ve iyice eriyip süte karışması için karıştırın.
- Kalan Hindistan cevizi sütünü, hazırladığınız çikolatalı karışımını, kestaneleri, suyu ve hurmayı aynılaşana pürüzsüz olana dek blender ’dan geçirin. Kaselere bölüştürüp en az 4-5 saat buzdolabında bekletin.
- Bu tatlı yoğun oluyor. Hamsili pilavın üstüne, mideyi doldurmadan ağız tatlandırmak için çay-kahvenin yanında ağızda eriyen, sıhhatli bir çikolata kıvamında; minik ama tesirli. Bu nedenle ufak kaselerde, şahıs başına 3-4 dolu yemek kaşığı düşecek biçimde hazırlıyorum.
Çikolatalı fındık ezmesi tarifi
Bir Yorum Bırak