Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,09
  • EURO
    %0,97
  • ALTIN
    %-3,14
  • BIST
    %1,15
Çikolatalı İlaveler

Çikolatalı İlaveler

Çikolatalı İlaveler Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 25 g tereyağı
  • Bir tutam tuz
  • 1 su kadehi su
  • 1 su kadehi un
  • 4 yumurta

Dolgu kreması için

  • 2 su kadehi süt
  • Yarım su kadehi toz şeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 koli vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için

  • 80 bitter çikolata
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Çikolatalı İlaveler Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için tereyağı, tuz ve suyu bir sos tenceresine alıp kaynatın. Kaynamaya başlayınca unu ilave edin ve topaklanmaması için süratli bir biçimde çırpın.
  • Kıvam almaya başlayınca bir tahta kaşık desteğiyle hamur haline gelinceye kadar karıştırın. Ocaktan alıp ılınmaya vazgeçin.
  • Ilınan karışıma yumurtaları ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edecek biçimde karıştırın. Hamuru bir sıkma torbasına doldurun.
  • Yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine şeritler halinde sıkıp evvelden ısıtılmış 175 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
  • Rengi hafif dönmeye başlayınca fırının ısısını 150 dereceye düşürüp 20 dakika fırında bekletin.
  • Dolgu kreması için tereyağı hariç tüm malzemeyi bir sos tenceresine alın.
  • Aralıksız karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
  • Ocaktan alıp tereyağını ilave edip tereyağı tamamen eriyene kadar karıştırıp soğumaya vazgeçin.
  • Soğuyan ilaveler hamurlarını ortadan iki kesip arasına kremadan koyun.
  • Üzeri için çikolata ve zeytinyağını benmari usulü eritin. İlaveleri eriyen çikolataya daldırın. Soğuduktan sonra servis yapın. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın