Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,12
  • EURO
    %0,79
  • ALTIN
    %-2,88
  • BIST
    %1,15
Çikolatalı Cheesecake

Çikolatalı Cheesecake

Çikolatalı Cheesecake Tarifi İçin malzemeler

Kek için:

  • 100 gr tereyağı
  • 140 gr tozşeker
  • 4 yumurta
  • 1 tutam tuz
  • 300 gr bitter çikolata
  • 90 gr un

Dolgu için:

  • 500 gr labne
  • 60 gr tereyağı
  • 220 gr tozşeker
  • 2 yumurta
  • 20 gr un
  • 60 ml ekşi krema
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu 

Sosu için:

  • 150 gr bitter çikolata
  • 100 ml krema

Çikolatalı Cheesecake Nasıl Yapılır?

  • Kek için, çikolatayı eritip ılınmaya bırakın. Tereyağı ve şekeri mikser ile 3 dakika çırpıp evvel yumurtaları, ardından tuz ve eritilmiş çikolatayı ilave edin.
  • Elenmiş unu ilave ettikten sonra 1 dakika daha çırpın ve yağlayıp unladığınız kalıba boşaltın. Üzerini spatula ile düzenleyin.
  • Dolguyu hazırlayana kadar buzdolabında bilave ettirin kek harcının dolgu kreması ile karışmaması için.
  • Labne, tereyağı, limon suyu ve şekeri 3-4 dakika çırpın ve teker teker yumurtaları ilave edin. Un ve kremayı ilave edip karıştırın.
  • Harcı kek hamurunun üzerine dökün. Kalıbı sallayarak düzgün bir biçimde dağılmasını sağlayın.
  • Önceden ısıtılmış 140 dereceye ayarlıfırında 25-30 dakika üzeri pembeleşip, kenarları hafifçe yükselene kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra ızgara teli üzerinde soğumaya bırakın.
  • Çikolatayı benmari usulü eritin. Ufak bir tencerede krema ile birlikte ısıtıp soğuttuktan sonra cheesecake’in üzerine döküp spatula ile düzenleyin. 6 saat buzdolabında bilave ettirin. Soğuk servis yapın. Afiyet olsun.

    Daha fazla tarif teklifi için, nefis cheesecake tariflerinden yararlanabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın