Kek için, çikolatayı eritip ılınmaya bırakın. Tereyağı ve şekeri mikser ile 3 dakika çırpıp evvel yumurtaları, ardından tuz ve eritilmiş çikolatayı ilave edin.
Elenmiş unu ilave ettikten sonra 1 dakika daha çırpın ve yağlayıp unladığınız kalıba boşaltın. Üzerini spatula ile düzenleyin.
Dolguyu hazırlayana kadar buzdolabında bilave ettirin kek harcının dolgu kreması ile karışmaması için.
Labne, tereyağı, limon suyu ve şekeri 3-4 dakika çırpın ve teker teker yumurtaları ilave edin. Un ve kremayı ilave edip karıştırın.
Harcı kek hamurunun üzerine dökün. Kalıbı sallayarak düzgün bir biçimde dağılmasını sağlayın.
Önceden ısıtılmış 140 dereceye ayarlıfırında 25-30 dakika üzeri pembeleşip, kenarları hafifçe yükselene kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra ızgara teli üzerinde soğumaya bırakın.
Çikolatayı benmari usulü eritin. Ufak bir tencerede krema ile birlikte ısıtıp soğuttuktan sonra cheesecake’in üzerine döküp spatula ile düzenleyin. 6 saat buzdolabında bilave ettirin. Soğuk servis yapın. Afiyet olsun.
Daha fazla tarif teklifi için, nefis cheesecake tariflerinden yararlanabilirsiniz.