Suyu, tereyağını ve tuzu orta brey bir tencereye alın, orta ateşte kaynatın. Unu ilave edip tencerenin altını kısın ve kısık ateşte un derleninceye kadar karıştırarak pişirin.
Toplanan hamuru ocaktan alın ve sırça bir kaseye aktarın. Bir zaman ılınması için bilave ettirin. Ilınan hamura yumurtaları tek tek ilave ederek tahta kaşıkla ya da silikon spatula ile karıştırın.
Yumurtaların pişmemesi için hamura tek tek ilave edin. Yumurta tamamen hamura karışınca öteki yumurtayı ilave edin, son yumurta için de aynı harekâtı uygulayın. Yumuşak ve hafifçe yapışık bir hamur elde ettiğinizde hamurunuzu duy takılı krema sıkma torbasına aktarın.
Ayçiçek yağını derin bir tavada kızdırın. Yağın içine istediğiniz uzunlukta veya ulusa biçiminde hamur sıkın ve elinizle kesin. Altın rengini alıncaya kadar kızartın. Kevgir dayanağıyla yağını süzdürerek havlu kağıt serilmiş tabağa alın.
Sıcak tatlıların üzerine pudra şekeri serpin ve hazırladığınız çikolata sosu üzerine gezdirip servis yapın.
Çikolatalı sos için; Pudra şekerini su ile birlikte bir tencereye alın. Orta ısıda şeker tamamen eriyene kadar karıştırın. Çikolata ve kakaoyu ilave edip, çikolata tamamen eriyene kadar karıştırın ve ocaktan alın.
Bu sosu ara ara karıştırarak soğutun. Bir kavanoza aktarıp kapağını hava almayacak biçimde kapatarak iki hafta kadar muhafaza edebilirsiniz.
Daha yoğun kıvamlı bir sos yapmak isterseniz çikolata ölçüsünü 20 g daha artırabilirsiniz.