Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,05
  • EURO
    %0,73
  • ALTIN
    %-1,43
  • BIST
    %1,94
Cevizli Tatlı

Cevizli Tatlı

Cevizli Tatlı Tarifi İçin malzemeler

  • 2.5 su kadehi un
  • Yarım su kadehi irmik
  • 1 su kadehi yoğurt
  • Yarım su kadehi eritilmiş ılık margarin
  • Yarım su kadehi sıvıyağ
  • Yarım su kadehi tozşeker
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kadehi kocaman çekilmiş ceviz

Şerbet için

  • 3 su kadehi toz şeker
  • 3 su kadehi su
  • 3 çorba kaşığı limon suyu

Cevizli Tatlı Nasıl Yapılır?

  • Un, irmik, yoğurt, margarin, sıvıyağ, tozşeker ve kabartma tozunu çukur bir kapta karıştırıp yoğurun. Hamuru 30 dakika dinlendirin.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içine cevizi ilave edin. Elinizde yuvarlayıp üzerini çatalla çizerek şekillendirin.
  • Yağlanmış fırın tepsisine dizip evvelden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Soğumaya vazgeçin.
  • Şerbet için, toz şeker ve suyu tencereye alıp orta ateşte kaynatın. Limon suyunu ilave edip bir taşım daha kaynatın. Sıcak şerbeti tatlının üzerine dolaştırın. şerbeti sürükleyene kadar bekletip servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın