Tatlı Tarifleri, Pratik Tatlılar, Hızlı Tatlı Tarif
Cevizli Lokum Yapımı
Sosyal Medyada Paylaş

Cevizli Lokum Yapımı

Malzemeler

  • 5 Ekmeklik Hamur
  • 400 gr Ceviz
  • 100 gr Fındık
  • 1 Adet Yumurta
  • 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
  • 2-3 Tatlı Kaşığı Çörek Otu ya da susam
  • 2-3 Çay Kaşığı Baharat

Yapılışı

  1. Ceviz ve fındık çok ince olmamak şartıyla çekilir.
  2. 1 su bardağı sıvı yağın içine yumurta kırılarak karıştırılır.
  3. Hamurun 1/5’i düz bir zemin üzerinde yağ yumurta karışımı yardımıyla elle açılarak genişletilir ve üzerine ceviz ve fındık serpilir.
  4. Hamurun içine arzuya göre içine atılmış baharatlar da konarak rulo biçiminde sarılır.
  5. Bıçakla 5’er santimetrelik parçalar halinde kesilir ve kesilen tarafı yağlı tepsinin yukarısına gelecek şekilde yerleştirilir.
  6. Bir süre bekletilerek kabartılan hamurun fırına verilmeden önce, daha güzel pişmesini sağlamak için lokumların üzerini kapatacak kadar az miktarda yağ yumurta karışımı iyice sürülür.
  7. Çörek otu ya da susam serpilerek pişmek üzere fırına atılır. Afiyet olsun.

Sitede yer alan yazı, resim ve haberler izinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz. TatliTatli.Net

Birbirinden güzel ve egzotik tatlı tariflerini bulabilirsiniz.