Tabanı için bisküvileri rondoda un haline getirinceye kadar parçalayın.
Erittiğiniz tereyağını bisküvilere ilave edip karıştırın, kelepçeli kalıbın tabanına elinizle bastırarak yayın.
Hazırladığınız tabanın donması için dondurucuya alın ve 15 dakika dinlendirin.
2- 3 parça balkabağını 2 yemek kaşığı şekerle haşlayın.
Peynirli karışım için yumurtanın aklarını ve sarılarını ayırın.
Sarıları ve yarım kadehi toz şekeri eriyinceye kadar çırpın.
Eriyen şekerin üstüne labneyi ve kremayı ilave ederek karıştırmaya devam edin.
Başka bir kapta yumurtanın aklarını yarım yemek kaşığı toz şeker ilave ettirerek kar haline getirin.
Kabaran aklara un ve vanilyayı ilave ederek karıştırmaya devam edin.
2 karışımı birbirine spatula desteğiyle ilave ederek alttan yukarıya doğru karıştırın.
Karışımı bisküvi tabanını üzerine dökün, evvelden haşladığınız balkabağı kocaman küpler halinde doğrayarak karışımın içine gelişigüzel serpin.
Fırına girecek bir kaba su koyup, suyla beraber evvelden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika sonra 180 derecede 15 dakika üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin.
Pişen cheesecake ’i soğuması için fırının kapağını açarak dinlendirin.
Sosu için; Balkabağı, su, şeker ve tarçını tencereye alın. Balkabakları yumuşayıncaya kadar pişirin.
Pişen karışımı ezerek püre haline getirin, soğutun ve pişen cheesecake’in üzerine dökün.
Ardından kocaman parçalara ayırdığınız cevizleri de üzerine serpiştirin.
En az 4-5 saat kadar buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın.