Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,25
  • EURO
    %1,58
  • ALTIN
    %2,56
  • BIST
    %0,11
Badem Tatlısı

Badem Tatlısı

Badem Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 su kadehi toz badem
  • 1 yumurta
  • 1 çay kadehi pudra şekeri
  • 125 gr eritilmiş tereyağı
  • 2 su kadehi un
  • 1 koli kabartma tozu
  • 1 koli vanilya
  • Tuzsuz tam badem

Şerbet için

  • 2 su kadehi toz şeker
  • 1.5 su kadehi su
  • Yarım limonun suyu

Badem Tatlısı Nasıl Yapılır?

Şerbet için su ve şekeri tencereye alıp kaynatın ve soğumaya vazgeçin. Badem tatlısı için, toz badem, yumurta, pudra şeker, eritilmiş tereyağı, un, kabartma tozu ve vanilyayı çukur bir kaba alıp yoğurun. Ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine birer tane bademi hafifçe daldırarak yapıştırın. Evvelden ısıtılmış 160 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerine soğuk şerbeti dolaştırarak dökün. Şerbeti çekince servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın