Tatlı Tarifleri, Pratik Tatlılar, Hızlı Tatlı Tarif
Armutlu Kek Yapımı
Sosyal Medyada Paylaş

Armutlu Kek Yapımı

Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 2 su bardağı un

Üzeri için

  • 1-2 adet armut

Hazırlanışı

Yumurtaları köpürünceye kadar çırpın. Şekeri ekleyip kabarıncaya kadar çırpmaya devam edin. Süt, yoğurt ve sıvı yağı ilave edin. Kakao, un kabartma tozu ve karbonatı ekleyip iyice karıştırın.

Yağlanmış orta boy kelepçeli veya normal yuvarlak bir kalıba harcı dökün. Armutların kabuklarını soyun ve elma dilimi şeklinde ince dilimleyin. Armut dilimlerini dilediğiniz şekilde kek hamurunun üzerine dizin. 180 derecelik fırında pişirin.

Üzerine dilerseniz pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Sitede yer alan yazı, resim ve haberler izinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz. TatliTatli.Net

Birbirinden güzel ve egzotik tatlı tariflerini bulabilirsiniz.