Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,16
  • EURO
    %0,16
  • ALTIN
    %0,17
  • BIST
    %1,15
Adisebaba Tatlısı

Adisebaba Tatlısı

Adisebaba Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kutu vanilyalı puding
  • 1 kutu çikolatalı puding
  • 4 su kadehi süt
  • Krem şanti
  • Yarım su kadehi soğutulmuş süt
  • 1 kutu kakaolu bisküvi
  • 3-4 adet dilimlenmiş kuru kayısı
  • İnce kıyılmış antep fıstığı

Üzeri için:

  • 150 gr sütlü çikolata
  • 1.5 çay kadehi krema
  • Böğürtlen
  • Çilek İsteğe göre 

Adisebaba Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Vanilyalı pudingi 2 buçuk su kadehi ile karıştırın ve pişirin.
  • Çikolatalı pudingi değişik bir kapta 2 su kadehi süt ile karıştırın ve pişirin. Ardından pudingleri soğumaya bırakın.
  • Boş bir kabın içerisine pişirme kağıdını serin. Dolapta bekletilmiş yarım kadeh soğuk sütü, krem şanti ile karıştırın.
  • Krem şantiyi soğuyan vanilyalı pudingin içerisine ilave edin ve mikserle karıştırın.
  • Pudingli karışımın içerisine kullanmak istediğiniz kuru kayısı, kuru incir ve kuru dutu ilave edin. 
  • Bu karışımı pişirme kalıbının içerisine dökün ve denk olacak biçimde yayın.
  • Kalan krem şantiyi çikolatalı puding ile karıştırın ve içerisine antep fıstığı, portakal veya limon kabuğu rendesi ilave edin.
  • Mikserle karıştırdıktan sonra, çikolatalı pudingi, pişirme kalıbındaki vanilyalı pudingin üzerine dökün ve yayın.
  • Kakaolu bisküviyi mutfak robotuna alıp dağıldıktan sonra bir kap içerisine dökün.
  • Üzerine süt ve tereyağını ilave ettikten sonra karıştırın. Bisküvili karışımı, çikolatalı pudingin üzerine dökün.
  • Karışımı denk bir biçimde yaydıktan sonra, üzerine elinizle hafifçe bastırın ve yapışmasını sağlayın.
  • Daha sonra soğuması için 3-4 saat dondurucuda bekletin.
  • Üzerini hazırlamak için, kremayı sos tenceresine alın ve kısık ateşte ısıtın.
  • Krema kaynamaya başladığında ocaktan alın ve içerisine sütlü çikolataları ilave edin. Çikolataların erimesi için kaşıkla karıştırın.
  • Tatlı yeterince soğuduktan sonra, kalıptan çıkartıp ters çevirin ve başka bir kaba aktarın.
  • Ilık çikolatalı kremayı, tatlının her tarafını kaplayacak biçimde dökün.
  • Son olarak üzerine böğürtlen, çilek dilimleri ve antep fıstığı ile süsleyin. Afiyet olsun.

Adisebaba Tatlısının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Dilerseniz, vanilya yerine çilekli puding de kullanabilirsiniz.
  • Adisebaba tatlısının en ehemmiyetli noktası, buzdolabında en az 3 saat bekletmektir.
  • Kullanacağınız kalıbın uzun ve dar olmasına itina gösterin.
  • Dilerseniz, kremalı karışım yerine konut imali çikolata sosu da kullanabilirsiniz.

1 Porsiyon Adisebaba Tatlısı Kaç Kalori?

  • Adisebaba tatlısının bir dilimi, takribî 260 kaloridir. Şeker kıymeti yüksek olduğu için, miktarlı bir biçimde harcanmalıdır.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın