Palamut Buğlama
Palamut Buğlama Tarifi İçin Malzemeler
- 2 büyük palamut
- 2 büyük kuru soğan
- 2 orta boy patates
- 4 diş hırpalanmış sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- Tuz
Palamut Buğlama Tarifi Nasıl Yapılır?
- Evvel sosunu hazırlayalım. Akışkan yağ,sarımsak,biberler ve tuzu çırpalım. Bir kenarda dursun.
- Soğanları ve patatesleri yuvarlak biçimde keselim ve tepsiye dizelim.
- Palamutları da patateslerin üzerine yerleştirelim.
- 180 derecede 20 dakika piştikten sonra çıkarın.
- Sosumuzdan bir fırçayla palamutlarım üzerine sürelim.
- Tekerrür fırına verip 250 derecede 5 dakika daha pişirelim. 5 dakika sonra fırından çıkaralım.
Balığımız hazır.
Sitede yer alan yazı, resim ve haberler izinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz. TatliTatli.Net
Birbirinden güzel ve egzotik tatlı tariflerini bulabilirsiniz.
Bir Yorum Bırak