Kolay Kedidili Yaş Pasta Tarifi (Çok Hafif Pasta) İçin Malzemeler
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ
Limon kabuğu veya portakal kabuğu
1 paket vanilya
1.5 veya 2 paket kedi dili
Yarım pk çilekli jöle
Meyveler
Kolay Kedidili Yaş Pasta Tarifi (Çok Hafif Pasta) Yapılışı
Öncelikle süt, nişasta, un ve şekeri ocağın altını açmadan tencerede çırpıyoruz ki topaklanma olmasın.
Ocağın altını açıyoruz ve çırparak muhallebi kıvamına getiriyoruz, üzeri göz göz olunca ocağın altını kapatıp tereyağı ve vanilyayı ekliyoruz çırpıyoruz.
Tereyağı eriyince muhallebimiz hazır olmuş oluyor.
Diğer tarafta kelepçeli kalıbının kenarlarına uygun olarak ölçerek kedidillerini kesiyoruz, süte batırıp kenarına düzgünce diziyoruz.
En altına kalan parçaları diziyoruz, hepsini süte batırmayı unutmayın.
Muhallebinin yarısını üzerine döküyoruz, ara katına diğer kedidillerini diziyoruz.Ve kalan muhallebiyi döküyoruz.
Üzerini ben çilek, muz, kivi ve damla çikolata ile süsledim.
Daha sonra hazır çilekli jöle kullandım, paketin tamamını değil yarısını kullandım.
Meyvelerin üzerine döktüm, kelepçeli kalıp olması önemli yoksa şekli böyle olmaz.
Daha sonra buzdolabında 1 gece bekletin eğer zamanınız yoksa 5 saat kadar beklemekte yeterli oluyor.