Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Kalamar

Kalamar

Kalamar Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram kalamar
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 adet limon
  • 1 tutam tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 şişe maden suyu
  • 1 kase un kaplamak için

Kalamar Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kaba kalamar, karbonat, şeker ve limonu alıp yoğurun.
  2. Yoğurdukça köpürecek bu operasyonu 5-10 dk kadar yapın.
  3. Ardından maden suyunu ilave edin.
  4. Bu biçimde buzdolabında en az 3 saat bekletin.
  5. Sonra dolaptan çıkarıp süzün.
  6. Unun içerisine bir tutam tuz koyup karıştırın.
  7. Kalamarları una bulayıp asabi yağda 5-7 dk kadar kızartın.
  8. Kevgirle kalamarın fazla yağını süzdürüp servis tabağına alın.
  9. Sayfamda meze atıştırmalık kısmında kalamar için tarator sosunu da bulabilirsiniz.Sosuyla servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın