Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,04
  • EURO
    %-0,17
  • ALTIN
    %-0,81
  • BIST
    %-0,29
Hamsili Pilav

Hamsili Pilav

Hamsili Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 kilo hamsi
  • 1 su kadehi baldo pirinç
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 adet soğan
  • Tuz
  • Tereyağı
  • Zeytinyağı
  • Karabiber

Hamsili Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Hamsilerin kemiği çıkartıp iyice yıkayın,1 kadeh pirinç yıkanır, maydanoz, tuz ,karabiberi, karıştırın.
  2. Hamsileri tepsiye dizin yan kısımlarına da koyun içine hazırladığınız pirinç i koyun üzerine hamsiler kapatın üzerine hamsi dizin.
  3. ocağa alın üzerine tereyağı ve zeytinyağı, 2 kadeh su koyup ocakta pişirin azıcık suyu çekilince fırına 200 derecealıp suyunu çekince azıcık hamsiler kızarsın öyle fırında alın. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın