Hamsi Buğlama
Hamsi Buğlama Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo hamsi
- 3 adet orta boy patates
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 2 büyük boy havuç
- 1 tane limon
- 3 yemek kaşığı akışkan yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
Hamsi Buğlama Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamsilerimizin kılçıklarını çıkarıp arınıyoruz ve ardından hoşça deviriyoruz.
- Sonrasında iki hamsiyi iç içe gelecek biçimde yapıştırıyoruz.
- Fırın tepsimize yağlı kâğıt seriyoruz.
- Kabuklarını ceddip yıkadığımız patatesleri ince bir biçimde ulusa ulusa doğrayıp tepsinin en altına diziyoruz.
- Üzerine dilimlenmiş havuçlarımızı diziyoruz.
- Ulusa ulusa doğranmış soğanlarımızıda dizdikten sonra hamsilerimizi diziyoruz.
- Son olarak üzerine limon dilimlerinide dizelim.
- Zeytinyağı,tuz ve pul biberide attıktan sonra 180 derece ısınmış fırınımızda takribî yarım saat pişirip servis tabağımıza alalım.
Sitede yer alan yazı, resim ve haberler izinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz. TatliTatli.Net
Birbirinden güzel ve egzotik tatlı tariflerini bulabilirsiniz.
Bir Yorum Bırak