Yarım çay kadehinden bir parmak az mirin pirinç sirkesi
1 su kadehi pirinç
1 adet ufak havuç
1 çeyrek avokado
1 tatlı kaşığı tuz
1 kutu ton balığı
1-2 yemek kaşığı mayonez
Ev Üretimi Sushi Tarifi Nasıl Yapılır?
İlk olarak pirinçleri 1 kadeh su ile suyunu sürükleyene kadar pişiriyoruz ve soğuması için kenara alıyoruz.
Daha sonra mirin 1 tatlı kaşığı tuz ile karıştırıp soğuyan pirinçlerin üzerine ilave edip iyice karıştırıyoruz.
Yosun yaprağının üzerine pirinçleri parmaklarımızı nemlendirerek yayıyoruz.
Juljen kestiğimiz havuç ve avokadoyu diziyoruz.
Mayonezle karıştırdığımız ton balığını 1 gizeme olacak biçimde havuç ve avokadoların önüne koyuyoruz ve sarmaya başlıyoruz.* sarmak için yağlı kağıt kullandım gayet hoş sarıldı.