Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,03
  • EURO
    %-0,09
  • ALTIN
    %-0,38
  • BIST
    %-1,33
Ev Üretimi Sushi

Ev Üretimi Sushi

Ev Üretimi Sushi Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yosun yaprağı
  • Yarım çay kadehinden bir parmak az mirin pirinç sirkesi
  • 1 su kadehi pirinç
  • 1 adet ufak havuç
  • 1 çeyrek avokado
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 kutu ton balığı
  • 1-2 yemek kaşığı mayonez

Ev Üretimi Sushi Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak pirinçleri 1 kadeh su ile suyunu sürükleyene kadar pişiriyoruz ve soğuması için kenara alıyoruz.
  2. Daha sonra mirin 1 tatlı kaşığı tuz ile karıştırıp soğuyan pirinçlerin üzerine ilave edip iyice karıştırıyoruz.
  3. Yosun yaprağının üzerine pirinçleri parmaklarımızı nemlendirerek yayıyoruz.
  4. Juljen kestiğimiz havuç ve avokadoyu diziyoruz.
  5. Mayonezle karıştırdığımız ton balığını 1 gizeme olacak biçimde havuç ve avokadoların önüne koyuyoruz ve sarmaya başlıyoruz.* sarmak için yağlı kağıt kullandım gayet hoş sarıldı.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Yorumlara Kapalıdır