Balık sayısı kadar taze ya da salamura asma yaprağı ( 250 gram )
Airfryer’da Asma Yaprağında Sardalya Balığı Tarifi Nasıl Yapılır?
Sardalya balıklarımızı balıkçıda ayıklatıp alıyoruz ,evde tekrar balıklarımızı ve yapraklarımızı güzelce yıkıyoruz kuruluyoruz.
Birkaç kaşık zeytinyağı ile balıklarımızı yağlayıp tuzluyoruz, tuz ilavesi yaparken salamura yaprakların tuzlu olduğunu unutmayalım gerekirse balığa atmayabilirsiniz taze yapraksa balığınızı tuzlayın.
1 adet yaprak alıp açıyoruz ,balığımızı enlemesine yaprağımıza ortasına yerleştiriyoruz .
Sarma sarar gibi sarıyoruz, bu işlemi bitirdiğimizde airfireğimizi yağlı kağıdımızı koyup üzerine balık sarmalarımızı sırayla yerleştiriyoruz.
Üzerini de fırçayla yağlıyoruz .
180 derecede 15 dakika kuru sevmiyorsanız 12 dakika pişirip limon ve salata ile servis ediyoruz afiyet olsun 💙.